2019 Niro phev (USA) completely dead - Kia Niro Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 06-20-2019, 12:50 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: The Woodlands, TX
Posts: 2
2019 Niro phev (USA) completely dead

Unfortunately this uploader only allows for photos so unable to upload a short video I took so you can hear the ticking sound of something stuck like a relay.
Own a 3 month old 2019 Niro phev and today something strange happened. Went into the garage to get something, car plugged in as usual and hear a strange muffled sound coming from the engine compartment. At first I thought it might be the coolant fans running cause itís freaking hot in Texas. So opened the hood and no fans running but this odd sound coming from the fuse box area. Open the box up and itís louder. Unplugged the car, went to start it up to see if there were any warning lights coming on and the car was dead! No freaking way to have started it completely dead.
Looked through all the manuals looking for a reset switch but the only mention was for the hybrid. So decided to start pulling out fuses to see if it would stop and it finally did once I pulled out the 40 amp PB fuse. Put the fuse back in, noise did not return but the car was still dead. At this point figured I give it a jump start and soonest the cables connected to the jumper point in the fuse box, the car came to life. Initially I would have thought it was the 12v battery but I have it set to trickle charge off the main battery since the car is mostly used in ev mode. Took it out for a drive and the sound did not return.
Has this happened to anyone or have any ideas what could have caused it before I take it to Kia for a look over? My gut says itís the 12v battery in the trunk but no idea.
Walram is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome