AKTUALIZACJA: Pełne notatki technika znajdują się poniżej. Poprosiłem ich o sprawdzenie bezpiecznika wysokiego napięcia, o którym mowa tutaj i w innych postach, i wydaje się, że się zgadzają? Nie jestem pewien, ale teraz pokazuje, że bezpiecznik jest wolny, a opłaty za serwis/robociznę wynoszą 333 USD.
Mimo że poprosiliśmy o rozmowę telefoniczną w celu omówienia wszelkich zmian, otrzymaliśmy jedynie aktualizację wiadomości tekstowej, a nasz doradca ds. obsługi klienta odszedł, zanim zadzwoniliśmy, więc to wszystko, co mam do jutra. Odpisałem z pytaniem, dlaczego część miałaby być objęta gwarancją, a robocizna nie? Ponadto, jak to możliwe, że czuli się w 100% komfortowo, a nawet naciskali na naliczenie mi 1100 dolarów za coś, co wydaje się być błędną diagnozą (i błędnie poinformowani o zakresie gwarancji)? Gdybym to zatwierdził, ale to by nie zadziałało, czy miałbym po prostu pecha? W każdym razie, to tylko moje żale.
Oto notatki, których w pełni nie rozumiem:
Linia 1. SERWIS OGÓLNY / NAPRAWA: PODCZAS ZAPISU KLIENT OŚWIADCZA, ŻE SAMOCHÓD JEST CAŁKOWICIE MARTWY, NIE MOŻNA GO URUCHOMIĆ. SPRAWDZIĆ I DORADZIĆ
Średni priorytet
Potencjalna przyczyna: światło sufitowe włączone po przybyciu. Niski poziom akumulatora 12 V. technik kupuje wolną ładowarkę li-ion. umieścić akumulator na wolnej ładowarce 12 godzin, akumulator ma napięcie. prawdopodobnie wystarczające do przetestowania samochodu. zainstalować ponownie akumulator 12 V, wymienić bezpiecznik główny 150 A, pojazd nadal się nie uruchamia. umieścić urządzenie rozruchowe na pojeździe, pojazd uruchamia się. pozwolić pojazdowi pracować przez 1 godzinę, cykl klucza, pojazd uruchamia się i jedzie bez obecnych kodów. musiał wyjąć akumulator i kupić ładowarkę niskiego napięcia do ponownego naładowania. pojazd nie ładuje akumulatora 12 V z powodu uszkodzonego bezpiecznika. działa zgodnie z przeznaczeniem z przepalonym bezpiecznikiem głównym 150 A i naładowanym akumulatorem li-ion.
Linia 1 Razem: 333 $
---
Linia 2. P1B77
Średni priorytet
Problem: P1B77
Potencjalna przyczyna: historia P1B77 po przybyciu, zgodnie z PS553 ulepszyć bezpiecznik główny z 125A na bezpiecznik 175A # 375F2 A8170, zrobione
Linia 2 Razem: 0,00 $
---
Ponadto, oto biuletyn serwisowy, do którego odnosi się linia 2 (nie mam pojęcia, co to wszystko znaczy, ale przynajmniej udało mi się go znaleźć):
PS553 Kia Technical Service Bulletin
DZIĘKUJĘ!